Residential Complex Perfekta­strasse

Client
Area
Location
Year

Green and Open Space

The appearance of the residential project is characterized by terraces and balconies. They create a clearly structured and calm façade. With two recessed top floors, the 110-apartment building appears less tall, harmoniously blending into its surroundings. A strikingly protruding two-storey foyer accentuates the base zone, which leads on to the heart of the building: a staircase that opens up the entrance area of the residential building, flooding it with light. The unusual depth of the wing of up to 30 meters was a challenge for the planning. The conceptual result of this was different apartment types with individual design.
credits

Architecture: Atelier Heiss ZT GmbH
Lighting Design: VEST Leuchten e.U. – Elisabeth Csernohorszky
Landscape Design: idealice Landschaftarchitektur ZT
Photos: Andreas Buchberger
Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner