School Contiweg

Client
Area
Location
Year

Study with Style

Students of Aspernstrasse are greeted by lentiform shapes twining around the glass front of the building. The new school in Hirschstetten was designed as a structure with two horizontally emphasized classroom wings. The “Contistreifen”, consisting of a courtyard, atrium, outside staircase and open spaces, serves as a backbone between the public front courtyard and the private area of the inner courtyard. The glass south-facing atrium with the library in a distinctive loft conversion gives an architectural identity in an area with few other architectural landmarks.
credits

General Planner and Interior: Atelier Heiss ZT GmbH
Lighting Design: NANU Licht Nach Mass – Gernot Manske
Landscape Design: idealice Landschaftarchitektur ZT
Photos: Peter Burgstaller, Hertha Hurnaus
Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner