Private Residence Dr. H

Client
Area
Location
Year

A House on the Hillside

Extreme conditions as an inspiration: the property situated on a steep hillside became the creative leitmotif. For one, there is the staircase, providing connected views and light; and then the work with split levels which – in best Viennese tradition – gives different room heights to different functions. The living room opens to the Kaasgraben in a spectacular manner. In addition to transparency and clarity (the dominating materials being plaster, concrete, glass and wood) special attention was paid to flexibility: separate areas can be split off or connected in the future.
credits

Architecture: Atelier Heiss ZT GmbH
Lighting Design: VEST Leuchten e.U. – Elisabeth Csernohorszky
Photos: Peter Burgstaller
Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner