Hotel Radisson Blu Split

Client
Area
Location
Year

Light-flooded Building

This light-flooded building, an addition to an older hotel, is right by the sea. Shaped as a horizontal block, it is attached to the old building by a lower element. The “cube” features a glass street-sided front for extra light, and also for avoiding the conventional hotel structure with a central entryway. The corridors are suspended as galleries behind the street facade, and the lower levels are connected by an expansive cascade stairway in the intermediate section. The façade facing the sea is spatially resolved by the protruding ceiling slabs: this is where the balconies for each room are placed, with a view of the Adria.
credits

Architecture and Interior: Atelier Heiss ZT GmbH
Lighting Design: Licht 01 Lighting Design
Photos: Ivan Ivanisevic
Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner